About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Saturday, March 12, 2011

satay..

erm..syok tul la macam ni..hari khamis (10 Mac 2011)..last day of the week..esok cuti..plan nak bakar satay..pagi- buat breakfast shaafeez (sandwich jer pun), siap2 potong ayam, marinet...bibik cucuk satay..kul 1 tghari..dah boring menunggu en shahafeez balik..so, decide nak buat cupcakes..tapi xtau nak buat kek aper..saje berjalan ke blog kengkawan..tetiba terjatuh cinta tengok hershey's kisses cupcakes..so, google ler resepinyer..JUMPA!..ok,jom buat aira..nasib baik assistant ada..tukang bukak wrappers chocolate kisses (last 2 week beli kisses, tapi sorok dalam almari, konon nak buat makan) so, startla bake..siap..dengan decorated lagi..okay..en shahafeez pun balik!!(3.15pm)..disebabkan tengahari tadi our neighbour (Ros) hantar hadiah birthday untuk aira, jom hantar kek ke rumah Ros and Suhaila..tapi malas jalan kaki (walaupun dekat giler)..so, dua2 orang budak sakit ni pun ikut, stay dalam kereta (yela, dah lama tak keluar main playground)...

Lepas balik hantar kek, tukang bakar satay pun ready..keluarkan semua tools pembakar..disebabkan tidak sabar, lepas nyala api, terus bakar satay..habis hangus, siap terputus dari lidi lagi..(sebab api kuat giler)..itu first round..second round dah okay dah..hihi..

anak2 pun seronok menunggu sambil main lari-lari, main masak-masak bunga (Aira), ada yang ter shehe dalam seluar (aisya)..macam-macam..bila satay masak, ramaila food testernyer..
testing..buat cupcakes untuk aira bawa ke sekolah..
si pesalah..sheshe merata-rata
menunggu sambil main masak-masak

aira and aisya seronok dapat dinner kat luar..(siap bawak meja diorang lagi)...semua selesai makan and kemas. boleh sambung tengok tv  jam  730pm..

moral of the story..seronok gak la posting kat middle east ni..


  1. office hour pendek jer (730am - 230pm)..so, banyak aktiviti dapat buat selepas waktu kerja (itupun kalo xder function).
  2. rasa macam panjang jer hari (memang la, sbb dah nak masuk summer..siang lama,hehe)
satay terputus lidi
the food tester..

3 comments:

  1. Memang best hek... 2.30 pm..... Wooo best tu....

    Encik boss gn polistrin jer hek...kipas lipas kipas lipas....

    ReplyDelete
  2. Haha..pengajaran untuk posting akan datang..bawak kipas from msia untuk kipas satey..haritu sempat beli tempat bakar jer.lupa plak nak beli kipas..

    ReplyDelete
  3. itu la pasal...abis keluar muscle2 yg ada...

    ReplyDelete