About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Sunday, November 27, 2011

Refashion from petticoat to shrug

I have this maternity petticoat that I wore just once...its black in colour.


I cut it into 2..one for me, one for my daughter (they have to share ye..hehe, kain tak cukup)


Aisya love it.



  and I love it too...

Wednesday, November 23, 2011

Ma9asalamah...bye-bye


Moist Chocolate Cake for farewell tea party kak Salimah di rumah..

Nyum nyum..cake ni memang sedap, sangat moist. Bakar tapi rasanya macam cake kukus.



Tulisan diatas cake tu saya yang tulis:

Ma9asalamah Salimah w 9alayt

(Bye2 Salimah sekeluarga)

Tuesday, November 22, 2011

tudung itik..

Saya pinjam tudung itik ni from my friend. Dia yang panggil tudung ni tudung itik.

Sebenarnyer anak tudung..tapi sebab tudung ni pendek..dia pun panggil tudung ni tudung itik.. :-)

Konon2nya nak try buat le sendiri..





  Ini jadinya..boleh la kot. Tapi tak menjadi macam yang contoh..tak melekap kat muka dengan cantiknye..haiya..

frust!!

Nampaknya kene la pesan siapa balik Malaysia belikan..huhu

Saturday, November 19, 2011

My cheese cream gets lumpy..urgh!!!


Stress dibuatnya...

Tersalah tengok resepi..terkonfius dengan cheese tart..for cheese tart memang gunakan cheese sejuk yang belum sampai room temp..tapi utk cream cheese kene guna room temp...haa..inila jadinya kalo tak study resepi betul-betul..

Lumpy berketul-ketul jadinya cream cheese ni..:(

Dipukul lama pun tak jadi..saya cuba untuk tinggal kan dan biar kan room temp pun tak menjadi..dahla cuaca masa tu mendung dan mula nak sejuk, memang tak membantu lansung..


Berketul-ketul ..urgh..stress..
Konon-konon nak menghilangkan stress test hari sebelumya..tapi bertambah stress plak jadinya.

Kene buat second time..nasib baik ada lebih cheese..

Ini dia...carrot cake with cheese cream frosting..:)

Tuesday, November 15, 2011

Esok Test

Ermm..esok nak test, baru hari ni nak study. Mula tu dah buat perangai mcm budak sekolah. Nak buat camner..before this ada jer kerja nak kene buat (alasan biasa...hehehe)

Hari ni pagi-pagi selepas selesai masak, bergeraklah saya ke club house. Kalau study dalam rumah terlalu banyak gangguan.

Dekat club house ni selesa, ada tempat study macam library..:)

Siap bawa segala bekalan. Air teh panas, ice tea, coklat, buah grape..




wish me luck!!
:)

Wednesday, November 9, 2011

Our Trip to Dammam, Saudi

Dah lama sebenarnya pergi ke Dammam, tapi sekarang baru ada time nak upload.. :-)

Our second trip to Dammam, Saudi. Tak jauh dari Bahrain. Just across the King Fadh Causeway to Saudi. 




On the King Fadh Causeway


Passport checkpoint


Mari beli crackers



Time to eat.. Susah betul nak cari restaurant yang boleh ladies makan. Kena pergi family restaurant baru boleh. Kalau tak, ladies kene makan dalam kereta or kene tapau bawa balik rumah..




Ni dia..kene cari restaurant yang ada bilik2 kecil yang bertirai macam ni..:)


Sedap betul makan Nasi Bukhari ni..sampai susah nak berhenti..yum2..


Di Bahrain tak ada IKEA..so, kene singgah IKEA ..huhu


Tak ada plak gambar kedai Abaya, Jalabiya n Thoub..next time ye..:)

Kat sana sempat juga merasa solat di masjid syiah..hehe.. Driver kami orang syiah, so ikut je..kita solat cara kita la..tapi mmg dorang pelik tengok saya..dah la muka Asian, dorang mesti pelik..tak kan syiah kot..hehe