About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Thursday, December 20, 2012

Princesses 👸

Remember this garland? I made this last March for Aira 5th birthday party. But it is only now that I got the chance to hang it in their playroom. What a busy mama..hehehe.

Now the room is well decorated for my sweet princesses ...; )

Sunday, December 16, 2012

Picnic in the garden

We were supposed to go for picnic (jom pergi beach!!!)... Ermmn, tiba-tiba rasa malas pulak nak drive pagi-pagi ni.

Ok, Kita picnic kat garden rumah je ye...8.00 am siap masak bihun, bentang tikar, air teh panas, pinggan... checked.

Best jugak rupanya santai-santai macam ni. Dapat dengar bunyi burung. Anak-anak pun seronok dapat berlari.. Kalau tidak, asyik terbaring depan TV jer...huhuhu

Sedang seronok berpicnic, hujan pulak turun.. drizzle..; )

Apapun, Alhamdulillah....we had fun!!!









Saturday, December 15, 2012

Hajj 1433H ( Part 1)

Alhamdulillah , kami selamat menunaikan rukun Islam yang kelima tahun ini.

Kami bertolak ke kota Madinah dari Bahrain dengan bas. Memang mencabar jugak. Ye la, first time betul-betul bersama dengan orang local Bahrain.. Ada yang langsung tak boleh cakap English.

Ambil masa satu hari satu malam jugak from Bahrain. Sampai Madinah keesokan hari waktu Asar.
Alhamdulillah... Memang cantik sangat.. Ini first time kami menjejakkan kaki ke Kota Madinah. Sebelum ni masa buat umrah kami straight dari Jeddah ke Mekah je.

Gambar perjalanan serta gambar sekitar Madinah.

Agaknya bila la dapat pergi lagi ek.. InsyaAllah...