About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Saturday, November 19, 2011

My cheese cream gets lumpy..urgh!!!


Stress dibuatnya...

Tersalah tengok resepi..terkonfius dengan cheese tart..for cheese tart memang gunakan cheese sejuk yang belum sampai room temp..tapi utk cream cheese kene guna room temp...haa..inila jadinya kalo tak study resepi betul-betul..

Lumpy berketul-ketul jadinya cream cheese ni..:(

Dipukul lama pun tak jadi..saya cuba untuk tinggal kan dan biar kan room temp pun tak menjadi..dahla cuaca masa tu mendung dan mula nak sejuk, memang tak membantu lansung..


Berketul-ketul ..urgh..stress..
Konon-konon nak menghilangkan stress test hari sebelumya..tapi bertambah stress plak jadinya.

Kene buat second time..nasib baik ada lebih cheese..

Ini dia...carrot cake with cheese cream frosting..:)

2 comments:

  1. 1st time aku buat,cream cheese aku cair.tk likat.2nd time buat baru ok.

    ReplyDelete
  2. hurm...susah gak ek nak buat..entahla..rasa mcm lagi senang buat coklat ganache..hehe

    ReplyDelete