About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Monday, December 19, 2011

no mood to cook

Beberapa hari kebelakangan ni rasa malas betul nak masak. Akibatnya, banyak jugalah keluar duit asyik makan di luar...

Hari ni pun malas jugak... macam mana ni?

Hari ni buat simple lasagna daripada leftover kuah spaghetti bolognese Aira n Aisya yang dah tersimpan dalam freezer tu...okla tu...

senam-senam

Sebenarnya..banyak bende yang nak kene uploadkan..tapi entah kenapa tak ada mood.

Last week satu jubah maxi dah siap (kain lycra), satu blouse, refashion t-shirt pun siap satu...

Tak ada mood la...

Sekarang ni tengah menggila bersenam tari guna lagu-lagu from cerita Glee and bersalsa.

Layan sorang-sorang kat garden pagi hari...sejuk-sejuk, tapi still berpeluh...best betul rasanya...

Tapi still sakit-sakit badan..kene berselang sehari..huhu


Monday, December 5, 2011

Inspired by Minnie Mouse


Thanks to Jessica from Happy Together...Last few days, my daughter Aira saw a picture from this blog, the one that Jessica made a Minnie Mouse dress and she told me that she wants it too.

I have extra polka dot fabric  (leftovers from my skirt) that is just enough for me to make this 2 dresses.


One for Aira


I made the same dress that I had made before. I cut the bottom from the shirt and add Minnie Mouse with pink ribbon.

They love it..:)



\Aisya with minnie mouse bag..Mak Ngah, cantik tak?


 one for Aiysa


Aisya is dancing..