About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Monday, March 21, 2011

protest..protest...

Untuk beberapa hari..papa terpaksa working from home..it is bcoz..jalan kena tutup and its not safe nak pergi opis (opis pun dekat sgt dengan hot spot iaitu bulatan mutiara )...yeaaaaa...aira sukala..buah hati dia ada kat rumah...

but still papa have a lot of work to do...


so, opis mama telah diambil alih..
phone asyik berdering2....
tv terpaksa bertukar channel...asyik2 berita..kejap CNN, kejap BBC, kejap AlJazeera, kejap Bahrain TV, kejap Press TV....

mama pun macam bertukar course la pulak..rasa2 nya dulu, masa study x minat lansung pun dgn hal politic and international affair ni...x pasal2..mama pun terlibat sama..okayla..peningla jugak..secara tiba2 melompat bidang plak ni...

Dalam keadan yang tidak menentu ni..king pun announce "STATE OF NATIONAL EMERGENCY"..entah ler..i dont even no what its mean...tapi ada perintah berkurung from 4pm to 4am (for the first day)...8pm to 4am (second day)..2 hari jer pun curfew..tapi..bab mengstok makanan..mak ai..panic jer lebih..tapi xper untuk panic..ni pun bukan negara sendiri kan..tempat orangla katakan...

Aira n Aisya dah boring duduk dalam rumah jer..buatla aktiviti masak bersama2...
pisang bersalut kulit popiah..yang separuh pisang tu..aira yang balut..

1 comment:

  1. hihihi...pandai kak aira buat pisang salut kulit popia tu..msti yg tu utk aira aisya mkn.. ;p

    ReplyDelete