About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Saturday, April 23, 2011

kari ikan

hehe..sepanjang 5 tahun kahwin ni..saya memang fail bab masak lauk kesukaan en hubby..KARI!!!..hai..dulu kalo kat malaysia..saya pernah keluar statement.."kalo awak nak makan kari..kita pergi umah mak awak jela ek"..alamak..skang umah my mil jauh sangat..macam mana ni..kesian dia..so, terpaksala buat experiment..banyak kali masak kari sampai rasa nak give up dah..dah ler saya ni bukan peminat kari..dari masak kari..lebih baik masak lauk asam pedas ke?or lauk lemak cili padi ke?or paling best masak sambal cili..tapi..sayang punye pasal tryla masak kari..

Cuba punyer cuba..akhirnya!!!

yeay!!!..kari ikan ku haritu..memang sedapla..itu rasanya kari ikan yang paling sedap saya masak..hehe(perasan la plak)..xper..yang penting my food tester kata best...yeay!!berjaya juga akhirnya...

Mabruq to me....

3 comments:

  1. Fokus masak kari aritu eh...terlupa nak pick up aira... ;)

    ReplyDelete
  2. nad,aku igt lagi time call ko zaman hbs spm dulu,tanya ko tgh buat ape,ko cakap tgh masak kari.pastu aku cakap,giler hebat masak kari.huhu.

    ReplyDelete
  3. zai:.hehe..tulakan sampai terlupa nak amik Aira haritu..hehe


    Faramin: itu dulu2 masak ikut sukatan mak sebijik2..skg dah lupa hehe..kene experiment sendiri..

    ReplyDelete