About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Friday, April 1, 2011

Barang-barang dapur…(part 1)

First Gadget..

This is the best investment…sebenarnya dah lama beli masa kat msia dulu..tapi still simpan dalam box..kekadang jer baru keluarkan dan guna pun sekali-sekala jer..tapi sekarang..benda paling berharga ni dah letak permanent atas cabinet dapur…

Pressure cooker ni memang penyelamat lah..i love this thing..senang giler..nak masak apa pun sekejap jer..pastu ada slow cooker..tu yang rajin google resepi..kalau nak buat sup budak2 ni,xyah cakapla..10 minit dah siap..nak buat sup aper?..sup tulang?sup daging?sup ayam?..nasi ayam?meehoon sup?..hai..memang berbaloila..tak menyesal lansung..sekarang masak sup xyah guna minyak lansung..semua bahan masuk dalam ni..pastu guna high pressure..sesuai betul untuk anak2…and save time..semua main campak2 jer..

Saya suka sangatla dengan gadget ni..i like!!

Pelbagai fungsinyer..

  1. Pressure cooker
  2. Slow cooker
  3. Steam
  4. Stir Fry


No comments:

Post a Comment