About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Saturday, April 30, 2011

dental care for aira

Here we are..at the international hospital of bahrain..

Dah hampir 3 kali bawa aira jumpa dentist..sampai bertukar2 dentist..tak boleh jadi macam ni, doktor kata kene amik anesthatic..buat semua skali harung..terpaksala sayang..

Ok,aira kene puasa dari pagi tadi from 4 pagi..mama dan papa bangun subuh 330 pagi, Aira minum susu untuk kali terakhir pagi itu.

Adoi ,kesianla..sampai hospital 9 pagi..aira minta nak makan..rasa tak sampai hati pulak, xboleh makan la sayang..

Cepat sikit boleh tak... hosp ni..kalau tak kene marah-marah and being bossy mulalah diaorang ni slow-slow jer..my baby dah lapar tau!..memang macam tu lah kat sini....kene buat belagak baru nak jalan....

Seksa betul tengok aira masa doc nak bagi ubat kat dia,meronta2..pastu,pengsan..mcm nak nangis mama pun yer jugak..
So,pada sesiapa yang suker sgt menggula-gulakan aura,plsla..yer..kesian kat baby saya ni..nasib baik dah bawak lari jauh2..

Selesai prosuder,aira sudah mula sedar..menangis-nangis nak bangun dari katil, mengadu nak beraklah..itu adalah taktik dia nak lari dari katil, doctor dan nurse..

So, untuk menenangkan aira, papa terpaksa masuk dalam bilik prep untuk 20 min..mama terpaksa tinggal seorang diri di luar..hati saya sudah tak senang, sedih tgk aira menangis.....nasib baik samsung galaxy tab ni ada al-quran..boleh jugaklah saya baca yasin..menenangkan jiwa ni..dan minta untuk tenangkan Aira.

Sekarang, aira sedang berehat di dalam wad sampai jam 4 petang untuk doctor pantau kesan ubat kat Aira..

Lepas ni kita balik yer sayang..mama sempat tutorial buat tutu skirts for aira masa aira dlm OT tadi..kita buat bersama-sama yer....

Love u aira..

No comments:

Post a Comment