About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Monday, August 15, 2011

Choc Chip Cookies

Di atas permintaan rakan-rakan (zai, bolehla buat lepaskan rindu tu yer)..saya uploadkan resepi choc chip ini...choc chip ni resepi from my mom, lama dah..dulu, masa sekolah dan masa belajar di uni mesti buat and bawa balik ke asrama..memang famous..:)


Sekarang pun, ini adalah biskut wajib untuk anak-anak dan dibuat untuk hadiah musim raya..


senang dan ringkas..campak-campak jer.


Chocolate Chip
1 cawan butter                 
½ cawan gula
1 cawan brown sugar      
 (pukul hingga kembang, butter + gula)
2 biji telur
1 tsp vanilla
1 cawan tepung gandum
2 ½ cawan oats yang sudah di blender halus
½ tsp garam
1 sudu the baking powder
1 sudu the sodakicarbonat
½ cawan kacang yang dicincang (saya guna almond)
Parut chocolate keeping (setengah keping)
12 oz chocolate chip hershey

Bakar 180C selama 20 minit.



Makin kurang isi dalam balang ni dikerjakan oleh Aira and Aisya..buktinya boleh nampak jari Aisya kat tepi balang tu..


Selamat mencuba!!


No comments:

Post a Comment