About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Saturday, June 4, 2011

Stop breasfeed

Aisya turns 2 years old, and its time for me to stop breasfeed her..fuh..memang mencabarla..tapi baru start siang hari..kalau tengok dan dengar dia menangis memang rasa sungguh kesian dan tak sampai hati..tapi nak buat camner..usaha harus diteruskan..

Baru start hari ke-3..malam masih lagi sumbat jer..Saya guna taktik bubuh lipstik and cakap pada aisya yang mama sakit. Nasib baik Aisya percaya..Habis dengan semua orang dia cakap yang tetek mama sakit (hehe)..tapi bila masuk hari ke-2 dia kata dia nak juga..so, saya guna idea kawan saya Mazlina. Saya letak minyak angin baby..dalam keadaan menangis dia mengeleng-geleng kepala..tak sedap..tapi, lepas tu mama yang sakit..PEDIH!!

Harap semua berjalan dengan lancar..Ya Allah, tolongla bukakan hati Aisya untuk minum susu botol..Amin..

2 comments:

  1. letih kan nad.aku dulu masa raniya,macam-macam aku buat.lastly,aku suruh dia mnm plain water dalam botol malam2.masuk 3 tahun baru dia berhenti betul2 breastfeed.

    ReplyDelete
  2. adoi..tula..tapi memang sedihla..sebab bila tak dapat kat mama..dia terus cari papa..aira dulu pun macam tu jugak, berhenti menyusu jer terus jadi anak papa..huhu

    ReplyDelete