About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Monday, May 9, 2011

my baby..aisya

aisya tak berapa sihat since last thursday..well actually..a week before that already start..the clinging, crying,nak mama...kenapa ek?

mula2 ingatkan aisya demam nak besar kot..tapi bila panas dah mula kebah..tapi aisya still tak seaktif as before this...kenapa baby mama?..aisya lembik jer..main pun sikit2 jer...

semalam bawa aisya jumpa doktor..aisya is so good..siap bagi doktor check..baik jer..

rupa2nya tanda early asthma...ohoh..mama dah agak dah..tapi mama try everything supaya ni  mungkin tak jadi pada aisya..mama full breasfeed aisya..tapi nak buat cam mana kalau dah genetic..mama pun ada asthma jugak..doktor mmg dah cakap masa budak2 ni baby lagi..kemungkinan besar dorang pun dapat agak tinggi...doktor kata semalam, kalau budak lain maybe time ni..dah x nak main..tido jer..tapi aisya ni kuat semangat..dia still nak main and active(my strong baby)...

sorry aisya..aisya kene makan ubat yer...dah ler si kecik ni susah sungguh nak makan ubat..belum bukak botol ubat lagi dia dah start nak meludah..hehe..kelakarla aisya ni..tapi kene jugak yer..makan..kita kene ikat aisya..tutup hidung ok..nak baik kan..


SAAAAYAANG AISYA!!!...MUAH!!!!

2 comments:

  1. comel aisya pkai tutu kak aya. labuh sampai ke lantai..hihi..baju tu pun akak tambah kaler pink tu ke?
    aisya mkn ubat k cayang, nnt susah nak baik.ciannyer, aisya asthma, cuaca sana panas sgt ek..huhuhu

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..aisya dah ok..ubat tu berkesan menghapuskan..hahaha..tak sia2 bergusti n berkejar-kejaran ngn aisya..:)

    ReplyDelete