About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Wednesday, September 24, 2014

Mesin Jahit baru!!!...Innov-is 950

Alhamdulillah, mesin jahit baru saya sudah selamat sampai!!!

Mesin jahit lama kesayangan saya telah rosak (ceritanya boleh klik DI SINI) dan saya tak dapat nak baiki lagi. Kena tunggu sehingga saya balik Malaysia.  Saya harap akan dapat cari tukang yang bolh baiki mesin jahit saya.

Saya juga pernah cuba mencari pengganti mesin jahit lama saya di sini (Dakar, Senegal) tetapi tak berjaya. (ceritanya boleh klik DI SINI).

Untuk menyelesaikan masalah mesin jahit saya, saya telah meminta emak saya di Kuala Lumpur untuk tolong belikan mesin jahit untuk saya di Kuala Lumpur dan diposkan ke Dakar.

Setelah mencari mesin yang sesuai daripada Encik Google dan juga nasihat daripada rakan-rakan, akhirnya saya memilih model Brother Innov-is 950.

Mesin jahit ini adalah mesin jahit bersama dengan mesin embroidery (sulam) 2 in 1.


Setakat ini, saya masih belum habis explore lagi mesin jahit ini... sesi suaikenal dengan mesin baru ini agak perlahan sedikit kerana selalu mendapat gangguan daripada si kecik Alya... : )



Insya allah jika ada masa saya akan cuba untuk explore dengan lebih lagi cara-cara menggunakan mesin Innov-is 950 ini.

Pada kawan-kawan yang ada tips nak menggunakan mesin jahit ini bolehlah share bersama-sama...: )



4 comments:

  1. Ohh Nadia!! So creative..
    Kak yong nak jahit butang tertanggal pun not sure perfect ..;-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Kak Yong...saya ni try and error je Kak Yong...huhu

      Delete
  2. Dah ada mesin baru...bestnya mesin sulam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..saya masih belum cuba part sulam ni lagi..: )

      Delete