About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Thursday, July 10, 2014

Aisya's 5th Birthday


Alhamdulillah, 30 Mei 2014 Aisya genap 5 tahun...Happy Birthday my Little Monster, I love you soooo much!! These last five years have flown by in the blink of an eye.

Tahun ni, 30 Mei jatuh pada hari Jumaat. Alhamdulillah, Aisya dapat sambut dengan kawan-kawan di sekolah.

Saya sediakan Chocolate Banana Cupcake untuk semua kawan-kawan kelas Aisya.



Aisya excited sangat dapat sambut birthday dengan kawan-kawan kat sekolah. Ye la, selama ni asyik sambut birthday orang jer...

Kebiasaannya di sekolah, mereka akan nanyikan lagu selamat hari jadi dalam 2 bahasa...English dan juga dalam French.



Kawan-kawan Aisya sedang menikmati cupcake mereka sambil makan snack yang dibawa dari rumah masing-masing.



Selain daripada cupcake, saya juga sediakan handmade crochet finger puppet untuk semua orang termasuk untuk cikgu Aisya. Gambar proses menyiapkan semua 15 fingger puppet ni saya ada kongsikan di dalam Instagram. Macam-macam bentuk haiwan, bunga dan kartun telah saya crochet. Akhir sekali, saya cucuk kan fingger puppet dengan Chupa Chups. Idea ini saya dapat daripada Pinterest.

( Aisya bergambar dengan kad birthday yang diberikan oleh guru kelas Aisya...Miss Linda dan Miss Stephanie)

Pada hari jadi Aisya yang ke 5 ini, mama nak mengingati apa yang Aisya suka pada saat ini....

1. When Aisya grows up Aisya wants to be a firefighter.

2. Aisya likes playing pretend with Kakak. 

3. Aisya boleh main seorang diri bersama semua mainan kecil (miniature). Aisya ada collection haiwan, lalaloopsy, smurf dan pelbagai karektor mainan miniature.

4. Aisya's favorite games are playdoh and barbie.

5. Aisya rajin tolong mama jaga Alya. Thank you Aisya...

6. Aisya suka makan sos tomato. Aisya boleh makan apa sahaja dengan sos tomato. Yang paling menarik, Aisya boleh cicah roti dengan sos tomato.

7. Aisya suka sangat makan spagetti bolognese dan fries.

8. Aisya suka warna biru dan pink.


Selain sambut birthday Aisya di sekolah, kami sambung sambutan harijadi si Little Monster ni di rumah pada malam itu.



Nyanyian lagu harijadi bersama dan bergambar bersama sekeluarga.

Walaupun sambutan yang sangat simple tapi Alhamdulillah Aisya happy.

Malam ni, Little Monster Aisya pakai bunga pink yang mama crochet.


Masa untuk funny faces, kegemaran Aisya..Aisya suka sangat kalau posing funny face, itu memang trademark Aisya.

Happy Birthday Aisya....

Semoga Aisya menjadi insan yang berguna, solehah dan sayangkan kami semua....

No comments:

Post a Comment