About Me

My photo

Wandering across continents with four rugrats in tow. Rediscovering myself through crochet, sewing, baking, cooking and smothering my family with lots of love!

Wednesday, August 12, 2015

First day of School 2015

Assalamualaikum,

Sessi persekolahan 2015/2016 bermula hari ini. Aira akan masuk 3rd grade dan Aisya pula 1st grade.

Ya Allah, mana perginya masa setahun ni? Rasanya baru 2 bulan lepas hantar Aira dan Aisya pergi sekolah untuk hari pertama diorang ni tahun lepas!! Macam baru sedar daripada koma / tidur yang panjang je! Tup, tup harini dah masuk gred baru. Cepat sungguh masa berlalu sampai tak sedar anak-anak makin membesar. Stop growing pleeeease girls!!

Seperti tahun lepas, kami akan bergambar hari pertama persekolahan sambil masing-masing memegang tanda gred. Seperti dalam post "Tingkatkan Keyakinan Diri Anak (5): First day of school" 

Aira dan Aisya sungguh teruja untuk memulakan sesi persekolahan tahun ini. Tak sabar nak bersama kawan-kawan masing-masing di dalam kelas dan guru yang baru.




Aira happy dan excited nak mula 3rd gred.

Aisya pula terasa sungguh seronok kerana untuk murid 1st grade, mereka dapat pindah ke playground yang sama dengan Kak Aira. Sebelum ini, Aisya bermain di playground yang berasingan semasa Pre-K dan Kindergarten. Aisya juga dapat masa rehat lunch break yang sama dengan Kak Aira.


Semestinya Aira dan Aisya happy dapat pergi sekolah selepas cuti yang panjang, Alya pula sebaliknya. Kesian Alya kene tinggal di rumah bersama dengan Mahathir. Lepas ni, Alya pasti akan tercari-cari kakak-kakak dan tak sabar menanti kakak pulang dari sekolah.

Rutin lunch pack, after school snack semuanya akan bermula kembali.

Dan semestinya, bila sesi sekolah telah bermula Mama pula ada masa lebih untuk berCraft!! 

Maybe I should start a new project, hehe...

Seperti di dalam post "Tingkatkan Keyakinan Diri Anak (5): First day of school"  Keyakinan diri anak-anak akan meningkat di mana mereka akan lebih seronok dan bersemangat untuk memulakan hari pertama sekolah.  

Terima kasih kerana sudi singgah membaca blog saya.

Sehingga berjumpa lagi di post akan datang.

Happy Back to School!!


No comments:

Post a Comment